Популярні публікації

субота, 29 грудня 2018 р.

Новий рік

Як святкують Новий рік в різних країнах світу

 Новий рік одне із найочікуваніших свят у році. І кожна країна має свої традиції святкування та навіть дата святкування може бути різна.

Новий рік у Франції


pic

У Франції до дітей приходить не Дід Мороз, а дідок Пер Ноель в шубі, червоному ковпаку і дерев'яних черевиках. Пересувається він на ослику. Діти вірять, що Пер Ноель забирається в димохід і кладе їм гостинці в спеціально приготовлене для цього взуття перед каміном.
Дорослі в цей день танцюють у червоних ковпаках, дуріють, веселяться, жартують, обсипають один одного конфетті. 

Новий рік в Італії



pic
 
У цій країні святкування починається 6 січня. Напередодні свята дітлахи підвішують панчохи біля каміна. Вони сподіваються отримати багато смачних і чудових гостинців. Тільки дарує їх тут не Дід Мороз, а добра і лагідна фея на ім'я Бефана. Діти вірять, що вона прилітає на мітлі вночі, відкриває всі двері в будинку особливим золотим ключиком і наповнює їх панчохи всілякими подарунками. Бефана любить слухняних і вихованих діточок. Той, хто цілий рік лише пустував і пустував, отримає в нагороду тільки чорний вуглик і жменьку попелу.
Італійці під бій годинника викидають з дому старі і непотрібні речі, позбавляючись, таким чином, від проблем старого року. Вони вірять, що нові предмети, придбані натомість викинутих, принесуть їм успіх і щастя. Тут, як і в багатьох країнах, напередодні свята люди дарують один одному подарунки. На столі в цей день у кожній родині обов'язково присутні сочевиця, горіхи і виноград. Для того щоб удача супроводжувала у всіх справах цілий рік, потрібно обов'язково їх з'їсти. 

Новий Рік в Англії

В Англії у свято Нового року будинки прикрашають не тільки ялинками, але і гілочками омели. Їх розвішують всюди, навіть на лампи і люстри. Вінком з омели прикрашають і вхідні двері. Вважається, що ця рослина приносить у дім щастя і охороняє його мешканців від хвороб.



Новорічні традиції Іспанії

Напередодні Нового Року опівночі, в Іспанії існує традиція – швидко з’їсти 12 виноградин, причому одна виноградинка споживається з кожним новим ударом курантів. Виноград повинен принести удачу в кожному місяці наступного року. Жителі країни збираються на площах Барселони і Мадрида, щоб встигнути з’їсти виноградини і випити кави. Цій традиції вже більше ста років, вперше це було реакцією населення на надвисокий урожай винограду.





Немає коментарів:

Дописати коментар