Популярні публікації

неділя, 12 грудня 2021 р.

 Сьогодні  Всесвітній день пуансетії-Різдвяного чуда!



Молочай прекрасний, еуфорбія (Euphorbia pulcherrima) або Пуансетія (Poinsettia), яка широко відома квітникарям під назвою «Різдвяна зірка» є однією з найкрасивіших кімнатних рослин, що зацвітають взимку.

У багатьох країнах Старого і Нового світу рослина настільки популярна, що на Різдво успішно замінює ялинку та є символом достатку й затишку. Існує навіть Національний день пуансетії, який відзначають 12 грудня в США.

Даний вид належить роду Молочай, що входить у величезну сім'ю Молочайних. Рослина була названа на честь першого посла Сполучених Штатів в Мексиці Дж. Р. Поінсетта, який в 1822 році вперше доставив рослину до Вашингтона.

Батьківщина рослини – помірні висоти листяних тропічних лісів переважно тихоокеанського узбережжя Гватемали та Мексики, де її часто називають палаючою квіткою. У природі рослина може досягати до 5 метрів висоти та цвіте більшу частину року.

У багатьох країнах ця квітка є символом Різдва. Завдяки червоним листям, які нагадують зірки, Пуансетію ще називають Різдвяною або Віфлеємською зіркою.

Гарна легенда про походження яскравої кімнатної рослини тягнеться з XVI століття. Бідна дівчина, якій не було на що купити подарунок на Різдво, натхненна ангелом, зібрала уздовж дороги скромний букет з бур'янів і віднесла їх до церкви. Там вони перетворилися в прекрасні квіти Пуансетії.

Квітка носить ім'я американського посла в Мексиці Джоела Поінсетта. Саме він привіз рослину в 1825 році в рідний штат - Південну Каліфорнію.


   Квіти, як і люди, живі, допоки про них піклуються!

Вони радіють святу, дарують дарунок -душу полум"яну .....

Як пуансетія -Зірка Вифлеємськая -яскрава і жадана!



Немає коментарів:

Дописати коментар