Популярні публікації

середа, 4 серпня 2021 р.

Пам’ять святої Марії Магдалини

 4 серпня свято Марії Магдалини


Марія Магдалина першою побачила Ісуса Христа воскреслим і промовила фразу “Христос воскрес!”

4 серпня  шануємо пам’ять святої Марії Магдалини - неймовірної жінки, яка була божевільною, а стала ученицею Ісуса Христа, першою побачила Його воскреслим та першою з людей промовила фразу “Христос воскрес!”

Декілька фактів про Марію Магдалину.


Марія Магдалина до зустрічі з Христом біля криниці була невіженою. Спаситель вигнав з її тіла 7 бісів, після чого Марія стала його ученицею та дійшла з Ним до самої Голгофи.

Про те, що свята Марія Магдалина була повією, першим заговорив Папа Римський Григорій Перший (6 століття). Він розповідав про неї, як повію, яка вклонилася Христу та мила Йому ноги миром і витерла своїм волоссям. Відтоді у католицизмі Марія Магдалина - головний символ каяття людини. 7 бісів, яких вигнав з Марії Магдалини Христос, Папа Римський порівнював із 7 гріхами, у яких вона покаялася.

Марія Магдалина стала меценатом апостолів

Батьки Марії Магдалини були заможними людьми, мали птахоферму. Завжди носила з собою яйця у якості дарунку. Після зцілення від хвороби-божевілля батьки підтримали рішення доньки - піти за своїм Спасителем. До останньої хвилини Марія Магдалина була “меценатом” апостолів, віддала на апостольські служіння все власне майно.

 Першою в світі сказала “Христос воскрес!”

Святу Марію Магдалину вважають не тільки равноапостольною, але й першоапостольною жінкою. Вона перша побачила воскреслого Христа та повідомила про це учням словами “Христос воскрес!”

 Пасхальні крашанки з’явилися від дива Марії Магдалини

Головним місцем служіння святої Марії Магдалини став Рим. Її проповідь особисто слухав сам імператор Тіберій. Саме тоді сталося диво - яйце, яке традиційно носила з собою Марія Магдалина, після її фрази “Христос воскрес!” стало червоним. Звідти з’явилася традиція крашанок.

Молитвами свята Марія Магдалина рятувала в’язнів та зціляла від хвороб

Відомо, що Марія Магдалина допомагала ув’язненим, по її молитвам вони зцілювалися від хвороб. І досі у православному храмі Марії Магдалини у Магдалі (Ізраїль) існує джерело, біля одного з яких Христос зцілив святу від 7 бісів. І сьогодні є свідоцтва зцілення від хвороб - особливо вад очей та безпліддя. Є навіть “діти Марії Магдалини”, які народилися після молитв у джерелі святої, батьки яких допомагають храму і за можливості відвідують його.

Немає коментарів:

Дописати коментар