Популярні публікації

четвер, 2 квітня 2020 р.

Міжнародний день дитячої книги



Міжнаро́дний день дитя́чої кни́ги — свято, встановлене з ініціативи та за ухвалою Міжнародної ради дитячої книги. Відзначається щороку (починаючи з 1967)
2 квітня — в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена.
Цим підкреслюється надзвичайно важлива роль дитячої книги у формуванні духовного та інтелектуального обличчя нових поколінь Землі.Зазвичай до цього дня у багатьох країнах приурочують проведення тижня дитячої та юнацької книги.
У Данії знайдено рукопис раніше не відомої казки Ганса Крістіана Андерсена. Її випадково виявили в Національному архіві країни. За даними фахівців, казка була написана Андерсеном ще в шкільні роки. Таким чином, можливо, це перша робота великого майстра.
У творі "Сальна свічка" розповідається про пригоди свічки. Вона не могла визначити сенс свого існування. Наприкінці оповідання свічка зустрічає кресало, яке говорить про її призначення.
За своє життя Андерсен написав багато відомих в усьому світі казок. Його роботи переведені 125-ма мовами. Датчанина по праву вважають одним із найбільш знаменитих казкарів за всю історію людства.

Немає коментарів:

Дописати коментар